adobestock_192997217.

Se mer på Jesus


Det nydelige broderiet hang på veggen og formelig ropte til meg.

For som pastor, leder, forkynner kan faktisk Jesus forsvinne litt i tjenesten, forberedelsene og ansvaret. Se mer på Jesus. Det utfordrer meg til å fokusere på troens opphavsmann og fullender, og ikke alt jeg ønsker å gjøre for Ham.

Da disiplene kom tilbake etter at Jesus hadde sendt dem ut på misjonsturné, var de oppspilt over alt de hadde utført, opplevd og sett. Stemningen var nok lystig, der de klappet hverandre på ryggen og kappet om å fortelle den ene historien bedre enn den andre, mens de smilte og lo. De var sikkert både skitne og slitne, men entusiasmen overdøvet behovet for vask og hvile. De hadde blitt sendt ut to og to, og gjensynsgleden var sikkert stor.  Mesteren endte kanskje i et hjørne, med en ettertenksom rynke i pannen. Smilet hans har stivnet og til slutt klarer ikke Jesus holde seg, og må korrigere fokuset til disiplene. Han starter med å anerkjenne det som har hendt: Da sa han til dem: «Jeg så Satan falle ned fra himmelen som et lyn. Ja, jeg har gitt dere makt til å tråkke på slanger og skorpioner og makt over alt fiendens velde. Ingenting skal skade dere. Og likevel: Gled dere ikke over at åndene lyder dere, men gled dere over at navnene deres er blitt innskrevet i himmelen!»  Luk 10.18-20.

De fleste av oss behøver å korrigere fokuset vårt, også som Jesu etterfølgere. I alle våre gode intensjoner, kan vi bli for opptatt av å se fruktene og ikke treet vi er podet inn på. Vi kan se mer på Jesu hender enn ansiktet hans, på hva han kan gi oss og ikke hvem Han er. Bønnene våre kan rotere mer rundt hva vi trenger, hva vi vil gjøre og hva vi ønsker Gud skal gjøre.  

Men når satt jeg meg sist ned med ønske om å la mitt indre øye se Jesus? Paulus ber om at vårt hjertes øye skal få lys og Den Hellige Ånds største glede er å vise oss Jesus. 

Edin Løvås sine Jesus-meditasjon er et perfekt hjelpemiddel, så enkelt og tilgjengelig. Sett deg ned med Bibelen og les en tekst fra evangeliene, der du leser sakte og kanskje lukker øynene for å se for deg hvordan omstendigheten rundt historien. Hva lukter det? Hvordan ser Jesu øyne ut, hvilket tonefall brukte han? Hva gjorde disiplene, og hvem ville jeg vært i historien? Noe blir å fantasere om hvordan det kan ha gått til, men Ånden vil også komme oss til hjelp og gjøre Ordet levende og Jesus virkelig for oss. Slik at vi faktisk ser mer på Jesus. 

En annen god måte å se mer på Jesus kan være å be «disippelbønnen» for å bevisstgjøre meg på at Jesus er nærmere enn jeg aner.

 

Herre Jesus Kristus,

Du står her foran meg,

Du er også bak meg, 

Du er på min høyre side, 

Du er på min venstre side,

Du er over meg,

Du er under meg,

Du omgir meg på alle sider,

Du bor i mitt hjerte,

Du gjennomtrenger meg helt,

Og du elsker meg, Herre Jesus!

 

Tenk å starte dagen med denne bønnen og helt uavhengig av følelser, dagsform, karantenetiltak eller ei – vite at Jesus omgir meg! Jeg kjenner en økende lengsel etter at alt i livet mitt skal sentrere rundt Ham og at jeg skal få være en som ser mer på Jesus. Ikke for nytteverdien men fordi mitt hjertes øye har fått lys og jeg blir klar over at Kristus fyller alt i alle. Også meg. 

Må han gi dere lys til hjertets øyne, så dere får innsikt i det håp han har kalt dere til, hvor rik og herlig hans arv er for de hellige  og hvor overveldende hans kraft er hos oss som tror. Med denne veldige makt og styrke reiste han Kristus opp fra de døde og satte ham ved sin høyre hånd i himmelen,  over alle makter og åndskrefter, over alt velde og herredømme og over alle navn som nevnes kan, ikke bare i denne tid, men også i den kommende. Alt la han under hans føtter, og ham, hodet over alle ting, ga han til kirken,  som er Kristi kropp, fylt av ham som fyller alt i alle.

Ef 1.18-23

Først på trykk i Dagen 22 aug.2020