1canva---gold-glitter-defocused-texture-background.-gold-christmas-abstra

Hva med å avglitre Jesus?

Julen er her i all sin glitter og stas!

Vi pynter oss i finstasen, dekorerer hjemmene våre med engler og glitter, lys og stjerner.

Men Jesus gjorde det motsatte. Han kledde av seg sin kongelige verdighet, forlot strålende prakt, englenes glitrende sang og Guds eget lysende nærvær. 
Han kom til en stinkende stall, ble så et hjemløst barn på flukt og levde et jordnært, fattigslig liv som et menneske av kjøtt og blod. 

Har vi pakket ham inn i for fint papir? Har vi forskjønnet historien om Kongesønnen som ble menneske og gav avkall på sitt eget for å redde det fortapte, elske det utålelige og gjenopprette Kongeriket? Kan vi ha gjemt Jesus, ikke bare som det lille, nusselige barnet men også gjemt vekk at han er de fattiges utfrielse, de håpløses kampløve, de utstøttes forkjemper? Selv om Jesusbarnet kan forsvinne i mengder av tyll og glitter, kan ikke den voksne Jesus skjules. Han som ikke fant seg i å bli stengt inne i trange forventninger. Han som oppsøkte de som var utenfor, som rørte ved og helbredet de urørlige, satte seg ned med de stigmatiserte og sa Han var kommet - ikke for fiffen eller eliten, men for de minste.  

Han er her fremdeles og vil fortsette å sprenge sin vei inn der det lukter vondt, Han vil holde måltid med de som andre ikke ser i øynene, Jesus vil fortsatte finne seg hjem der det er plass. I familiene der mye har gått i stykker, i de stille ensomme hjem som ikke har noe besøk i jula, på sykehusrom, på gata. Der kommer Han som kom for at de minste skulle få bli de største, de fortapte skulle finne frelse, og vi alle skulle bli forsonet med en Gud som kom til vår jord. Uten glitter og stas. Men med en uendelig oppofrende kjærlighet til deg. 

 

Først på trykk i Korsets Seier 20.12.2019