rosy-valentine's-day-greeting-card

Nærvær

Når barna mine bare vil være nær..

Jeg innrømmer at legging kan dra ut og teste tålmodigheten min. Når tre barn bare vil at jeg skal sitte der, være nær, gi trygghet. For det kan ta tid inne hos noen av dem og jeg må minne meg selv på hvor trygt jeg selv syntes det var en gang. Mammas hender, hennes ro og tilstedeværelse. Nå er det små lubne barnehender som holder fast i meg og ikke vil jeg skal gå. Ivrige legobyggere vil leke på kjøkkenet, for der er jeg. Dukkene skal ha teselskap på do der jeg oppholder meg. Det er mye jeg gir barna mine, brødskiver, rene klær, tørre votter men det slår meg at det de trenger aller mest er min tilstedeværelse.

Jeg tror Gud vil vi skal bli som barn igjen. Søke Hans nærvær over alt. Vi behøver så mye av det Han gir oss, ja alt jeg har, har jeg fått av Ham. Men egentlig er det Guds nærvær jeg lever av. Og jeg tror Han vil vi skal bli som barna mine, og tusle etter Ham uansett hvor Han går. Får vi ferten av Gud, så er vi på pletten. Men Gud er jo over alt alltid. Det er jo jeg som ikke er tilstede. Og midt i min hverdag kan jeg bevisstgjøre meg på at Gud er nær, og at det er det jeg egentlig behøver. Hans nærvær. Guds trygge hender, hans ro og hans nærvær. Han kommer til meg og er Jahve. «Jeg er»  

Noen av oss knytter Guds nærvær til lovsang, bønnemøtene eller kirkerommet og lengter etter mer tid der. Kanskje kan du få oppleve at Guds nærvær også er i morgenrushet, i oppvasken eller på trening? 

Han er tålmodig og slipper aldri taket i meg. Gud har alltid tid til meg og ser meg gjerne falle i søvn. Jeg ser for meg at Guds farshjerte svulmer av stolthet når jeg bare vil være nær. Uten så mange ord eller bønner med behov. Uten bekjennelsene eller trosritualene.  Bare ute etter Guds nærvær.

 

 Herre, mitt hjerte er ikke hovmodig,
          mine øyne er ikke stolte.
          Jeg går ikke med tanker
          som er for store og underfulle for meg.
          
     2 Nei, jeg har fått min sjel til å bli stille og rolig,
          som et lite barn hos sin mor.
          Som det lille barnet, slik er min sjel i meg.
          
     3 Israel, vent på Herren
          fra nå og til evig tid!

Salme 131