reachinghand

Frels oss

fra det onde

Frels oss fra tidsklemma som gjør oss så slitne, befri oss fra all aktivitet som ikke er nødvendig, alle oppgaver vi ikke skulle tatt på oss, la oss slippe å bite over for mye og for sent innse at vi ikke klarer mer.

Frels oss fra forventningene om at vi burde briljere på alle livets arenaer, bare ha friske, effektive dager, oppleve mest mulig i helgene og helst kunne dele det med omverden underveis.

Frels oss fra sammenligning, befri oss fra falsk fasade som forsøke å leve opp til en uoppnåelig standard. Hjelp oss avsløre behovet for å imponere, ønsket om å filtrere øyeblikkene så de skinner – på Instagram, fri oss fra å tro at alle andre har det så mye bedre enn oss selv. 

Frels oss fra skjermene våre, fri oss ut av dødtiden som brukes på meningsløs scrolling, befri oss fra den konstante fristelsen vi kjenner til å sjekke mobilen. Igjen. 

Frels oss fra de avhengighetsskapende sidene, løgnen om at lykken kan kjøpes og illusjonen om glasert lykke fanget i et blinkskudd. 

 

Frels oss fra det onde i oss selv, som overtar for fornuften og helliggjørelsen og driver oss til å skrive altfor harde, ukjærlige kommentarer under saker som engasjerer oss på nett. Frels oss fra dømmesyken, bedrevitenheten, hevngjerrigheten og småligheten vår. Fri fingrene våre, så de ikke slår seg løs på tastaturet og trykker «send» før hjertet og hodet har fått korrekturlest, med empati og rasjonalitet.

 

Frels oss fra individualismen vår som bikker over til egoisme. Fri oss fra å alltid følge hjertet og aldri skulle angre og omvende oss. Fri oss fra lysten til å designe vår egen tro, der Guds ord og andres gode råd kun aller nådigst får gi innspill om det behager oss.  Befri oss fra å tro at vi skal klare alt selv og ikke skulle behøve at noen bærer oss på dårlige dager. Fri oss fra vår overdrevne tro på egen styrke og vis oss at kraften i deg er mer enn nok for oss. 

 

For riket er ditt, og makten og æren i evighet. Amen.